تعریف آلرژیآلِرژی یا حَسّاسیَت، واکنش بیش از حد سیستم ایمنی بدن نسبت به عوامل گوناگون است. درافراد دارای حساسیت ، دستگاه ایمنی بسیار حساس و هوشیار است،  به طوری که نسبت به مواد بی ضرر موجود در اطرافشان، واکنشی بیش از حد معمول نشان می‌دهند.
برای مثال گرده گیاهان (که در افراد سالم خطری محسوب نشده و واکنشی ایجاد نمی کند)، می‌تواند سیستم ایمنی شخص آلرژیک را طوری تحریک کند که گویی با یک خطر جدی روبرو شده‌است. حساسیت یک مشکل بسیار شایع است و در کشور ما تقریباً از هر چهار نفر، یک نفر به یکی از انواع آن مبتلا هستند.
عوامل ایجاد آلرژی کدامند؟
پزشکان به مواد یا عواملی که آلرژی ایجاد می کنند، آلرژن می گویند. این مواد به طور معمول بی ضرر بوده و در افراد سالم سبب بروز پاسخی نمی شوند. مهمترین آلرژن ها عبارتند از: گرده گیاهان، علف ها، کپک ها و قارچ ها، پشم و موی حیوان های خانگی مانند گربه و سگ و نیز برخی از خوراکی ها مثل شیر، تخم مرغ و بادام زمینی.
 واکنش آلرژیک چگونه رخ می دهد؟
هنگام مواجهه با یک آلرژن یعنی زمانی که ماده از راه تنفسی، گوارشی به بدن وارد می شود، و یا با پوست تماس می یابد، سیستم ایمنی به اشتباه آن را خطرناک دانسته و به مقابله با آن می پردازد. در این وضعیت نوعی پادتن (آنتی بادی) از جنس IgE برعلیه آلرژن تولید شده و به آن متصل می شود. پس از این فرآیند  هیستامین و دیگر مواد شیمیایی وارد خون گردیده که به بروزعلائم و نشانه های آلرژی می انجامد.